Ja właśnie wychodziłam do tej pory z założenia że skoro nie mam problemu przy tych płynach "no name" to po co mi lepsze. Pierwszy raz mam taki problem żeby aż tak zamarzło. Owszem zdażało się że trochę w dyszy podmarzło ale puszczało jak silnik się rozgrzał. A teraz nic. Może poprostu trafiłam na jakiś "szajs" a nie płyn. Mam nadzieję że odmarznie w garażu i zmiesza się z denaturatem i będzie lepiej. Jak nie będzie trzeba jakimś sposobem to wy;ać ze zbiorniczka.
Wyprzedaże rocznika 2009 - który model wybrać ?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
AniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
-
-
@aniu,
Nie wiem czy znasz ten patent, ale pod magnesówkę (a w zasadzie miejsce stawiania) przykleja się na lakier taką przezroczystą okrągłą podkładkę i dopiero na tym stawia się antenkę.
Albo druga wersja - są takie podkładki magnetyczne - nie trzeba przyklejać na lakier tylko samo sie trzyma "siłami natury"
Oczywiście po zestrojeniu anteny należy stawiać zawsze w tym samym miejscu, a do tego nadaje się właśnie ta przezroczysta podkładka. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Problem w tym, że jest mniejsza powierzchnia masy, bo taka podkładka izolujesz antenę. Ta guma, co jest naklejona na spód anteny jest dla fal radiowych "przezroczysta" dzieki czemu buda samochodu działa jako przeciwagaSkoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
www.octavia-bedzyna.blog.pl
Komentarz
-
-
golibroda, to wiem że naklejki itp ale co zrobić z przewodem który musi się gdzieś lekko zagiąć żeby schować się do środka auta. W tym miejscu zazwyczaj rusuje lakier i to jest problem.AniaM
Komentarz
-
-
Nie wiem co poradzić. Ja stawiam bata przed anteną od radia (jakies 10cm. Przekładam kabel do tylnej klapy i zamykam tak, żeby był lekko naprężony. Jak do tej pory nie porysował mi lakieru. Aczkowliek winni77 pomysł masz niezły.Skoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
www.octavia-bedzyna.blog.pl
Komentarz
-
-
[quote]Zamieszczone przez aniam111A tak przy okazji zważywszy na pogodę koniecznie podgrzewane dysze spryskiwaczy - jaśli będziesz konfigurował auto. Ja się zagapiłam i umknęło mi. A teraz auto stoi w garażu z wlanym denaturatem bo zamarzł mi płyn ( zimowy do - 16 stopni a u mnie -9 jest ). Rano jeszcze coś "sikało" ale nie długo ((
W instrukcji pisze ze przy wlaczonym silniku co jest bzdura bo po co mi podgrzewanie w lecie ? Wiec mam nadzieje ze jest to takze jakos sprzegniete z czyjnikiem temp.
W Octavii dosyc dobrze zaprojektowano spryskiwacze ktorych wyloty sa schowane podobnie jak wycieraczki i znajduja sie przy kratkach wylotowych z silnika wiec sa naturalnie podgrzewane przez silnik podczas jego pracy nawet bez tej specjalnej opcji jaka jest podgrzewanie spryskiwaczy.
W kazdym razie ubieglej zimy mi nic nie zamarzlo a tej zimy nie zdazylem zmienic plynu z letniego i kupa , podgrzewane spryskiwacze nic nie pomoga jak zamarzlo w zbiorniku ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77Strzelam, może nakleić kawałek taśmy izolacyjnej w newralgicznym miejscu?
Myślę że nawet jak naklei się jeden pasek na obrzeżach powstanie podobny ślad.AniaM
Komentarz
-
-
W instrukcji pisze ze przy wlaczonym silniku co jest bzdura bo po co mi podgrzewanie w lecie ?
Raczej zbędny bajer, tym bardziej że kluczowe znaczenia ma płyn jaki mamy wlany a nie sam jego wylot ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Nie w instrukcji jest napisane że działa po włączeniu zapłonu tak jak napisał voltar, przynajmniej u mnie.
U mojego ojca w aucie podobnie działają podgrzewane lusterka. Same się włączają i nie wiadomo kiedy. Napewno nie podczas włączania ogrzewania tylnej szyby. Widać fabryki lubią takie zagadki.AniaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aniam111Nie w instrukcji jest napisane że działa po włączeniu zapłonu tak jak napisał voltar, przynajmniej u mnie- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aniam111golibroda, to wiem że naklejki itp ale co zrobić z przewodem który musi się gdzieś lekko zagiąć żeby schować się do środka auta. W tym miejscu zazwyczaj rusuje lakier i to jest problem.
Wiercenia otworu pod antenę nie polecam (choć to najlepsze rozwiązanie), można pomyśleć o uchwycie i odkręcanej antenie, ale w tym przypadku pozostają dzurki w lakierze po wkrętach mocujących (bo musi być masa).
Jak na to nie spojrzeć "szkody" będą :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aniam111Myślę że nawet jak naklei się jeden pasek na obrzeżach powstanie podobny ślad.
Komentarz
-
-
Zawsze można owinąć kabel w miejscu styku jakąś gąbką okienną lub nakleić cienki filc (są takie z klejem do podklejania nóg krzeseł) ale czy warta jest taka zabawa ?
Albo jednak uchwyt na klapę (widziałem takie coś na octavii) tylko pozostaję dwie małe dziurki od spodu klapy po szpiczastych śrubach. Wtedy kabel jest na sztywno i na stałe ułozony w samochodzie a antenkę można odkręcić. Mocowanie musi być DV na motylek lub niektóre anteny PL ze złączem kulowym.
Komentarz
-
-
Sorry ale wydaje mi się, że ten temat jak i większość innych (CB, Koła, opony itp.)są opisywane w innych wątkach. Golibroda przypomnę Ci, założyłeś ten wątek pod tytułem: Wyprzedaże rocznika 2009 - który model wybrać ? Zakończ go, bo brniesz już za daleko. Pozdro!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctaviaRS TDizamiast zwykłej taśmy aniam111, proponuję przewiązać kabel antenowy plastrem
Można go dostać w każdej aptece
Jeśli ktoś byłby zainteresowany użyciem tego w sposób profesjonalny ( w taki w jakim został stworzony ) to odradzam kupowanie z tego linku. Podróba totalna.
Plaser orginalny który spełnia pewne kryteria kupowany przez terapeutów stosujących tą metodę to koszt 30-40 zł.
I poza tym jak już ktoś tworzy coś ze zdjęciami to chociaż dałby zdjęcia dobrze zrobionej aplikacji plastra bo to co tam widać to :shock: szok
Sorrki za OTAniaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77Strzelam, może nakleić kawałek taśmy izolacyjnej w newralgicznym miejscu?
Ja miałem pomysł "taśma np dwustronna i na nią kawałek blachy", ale to trzaby zrobić zarówno na klapie jak i słupku, i wtedy przy i tak wąskiej szczelinie kabel by z kolei cierpiał...
Komentarz
-
-
Podpowiedzcie gdzie można znaleźć instrukcję obsługi lub książkę w wersji elektronicznej do Skody Octavii 2 FL w wersji Elegance.
Chciałbym sobie poczytać w wolnej chwili.
Znalazłem coś w wersji JPG ale z tak kiepską jakością, że oczy bolą. Najlepszy byłby PDF.
Poratuje ktoś sznureczkiem .... nie mogę coś znaleźć
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez golibrodaPodpowiedzcie gdzie można znaleźć instrukcję obsługi lub książkę w wersji elektronicznej do Skody Octavii 2 FL w wersji Elegance.
Chciałbym sobie poczytać w wolnej chwili.
Znalazłem coś w wersji JPG ale z tak kiepską jakością, że oczy bolą. Najlepszy byłby PDF.
Poratuje ktoś sznureczkiem .... nie mogę coś znaleźć
- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
Komentarz